New years eve

31 december. Sista dagen av 2012. Under det här året har det hänt en hel del. Sista terminen i 3an med fina klassen, Turkietresan som jag inte kommer glömma med fina rebecca, studenten, min resa hit till Australien påbörjades, alla minnen, alla människor man träffat osv. Det har hänt mycket och ikväll blir det dock inte något jätte firande som jag tänkt mig. Jag jobbar, men vad gör det. Jag och mina underbara workmates kommer göra den här kvällen bra i baren. Och sen börjar nästa år som ska bli bra det också. Många månader kommer spenderas här i Australien där jag definitivt ska leva fullt ut. Ännu fler minnen ska skapas, fler människor ska träffas och fler platser ska besökas.

Hoppas alla där hemma får en bra kväll. Nu ska jag gå och ta vara på sista timmarna av detta år. Några drinkar med Karen innan kvällen på jobbet börjar, skål!!


Julafton i aussie

Då har även vi här i aussie firat jul, en dag senare än er i Sverige dock!
Dagen i all ära har iallafall sett ut ungefär som så att vi vaknade imorse och gjorde iordning väldans god frukost i form av frukt, skones, flingor, ägg och massa gott. Vi myste även till det framför sista avsnittet av julkalendern trots att ingen av oss följt det i år. Därefter så var det bikinis på och ta färjan till stranden där vi spenderade några timmar i solen och klarblå himmel. Tomteluvan var med också som ni kan se på bilderna här nere. Ska det vara så ska det! Sedan var det dags för jullunchen som dock inte blev av förrän 6 på kvällen. Men ett riktigt julbord kan jag lova att det var. Skinka, egna köttbullar, ägg, räkor, rödbetssallad, baguette, potatis, sallad, lax, rosevin osv osv. Det smakade lika gått som det lät, helt klart! Speciellt efter att man ätit köttbullar, potatis och sådär på väldans bra tag. Och sedan fortsatte vi kvällen med att äta i princip.. Gud så mätt jag är nu - ångest! Haha. Vi blev några fler under kvällens gång, ett fransk par och en tjej ifrån Korea hakade på vårat mysande. Så resten av kvällen bestod av spel, kortspel, julklappsbyte, julgodis, julmusik och vin ost & kex! Fick även prova fransk sprit i form av någon shot och ett pannkakstårta med skaldjur och avokado(?!), låter äckligt men funkade att äta trots allt!!

Så denna dag blev mer än bra. Riktigt bra sällskap på det här, galet! Imorgon väntar rean på stan förhoppningsvis och sedan back to work! Godnatt


23, 24, 25

Igår spenderade jag dagen på south bank och under eftermiddagen fram tills 2 pm fick jag hoppa in på jobbet. Så julhandlingen och fixandet innan jul sköts upp tills idag, julafton!! Så denna julafton såg inte riktigt ut som den brukar, både för att jag befinner mig i ett varmt land, vaknade ensam så Victor jobbade och här är det inte firande som gäller den 24 december utan den 25 december. Så imorgon så ska det firas ordentligt! Ligger just nu i bäddsoffan i Malin och Therese hus. Vi börjar vår "julafton" imorgon med god mysig frukost tillsammans och sen har vi lite mer planer under dagen och kvällen! Julklappsbyte bland annat hihi. Kommer bli en annorlunda men kul jul i år. God jul alla där hemma!!


Torsdag 20 december

Hemkommen ifrån jobbet nyligen. Ligger i sängen och försöker sova men det går inge vidare. Idag har det varit en ganska konstig dag så allt och inget har hänt. Tappade bland annat ut en stor spegel ut genom fönstret.. fråga mig inte hur jag lyckas.. Men det här med sju års olycka hoppas jag verkligen inte stämmer av att ha sönder speglar. Annars så fick jag 60 dollar av samma kund som dricks idag. 60 dollar!? Det var självklart inget jag kunde ta emot men när han ändå tillslut lämnande pengarna under sitt glas och försvann så var det väl bara att tacka och ta emot. Cash is king ;) ja annars har jag väl inte haft för mig så mycket mer än färgat utväxten på håret (själv) vilket först blev brun/lila och efter paanik så blev det blont, hade kunnat sluta illa. Och imorgon ska väl jorden gå under? Jaja, efter lite babblande om egentligen ingenting nödvändigt så säger jag väl godnatt till er som fortfarande läser och inte kryssat denna sida! Godnatt


Julplanring på south bank

Igår var det dags att planera julen lite. Victor och jag ska fira den tillsammans med Malin, Therese och ett franskt par hemma hos dom. Vi köpte varsin smoothie och satte oss på south bank där det var openair cinema vid lagoonen. Riktigt mysigt. Så nu är inhandlingslistan nästan klar. Vårat julbord kommer bli en blandning mellan svensk och Australensk! En annorlunda jul kommer det att bli, och det ser jag fram emot!

Blev inringd till jobbet, så ska fixa lite och snart bege mig dit. Ha en trevlig torsdags kväll!


Mina planer och funderingar med resan

Planerna med denna resa ifrån början var att resa längs östkusten till största del. Östkusten är känt för att vara mest anpassat för backpackers, turister och liknande medan västkusten är mindre befolkat, dyrare och avstånden mellan platserna är större. Jag började som sagt resan i Sydney där jag befann mig i två veckor och sedan väntade Surfcamp i Gerringong som ligger 2 timmar söder om Sydney. Efter det fortsatte vi resan mot Brisbane, alltså högre upp på östkusten. Det är där jag än idag befinner mig. Har dock tagit "semester" och besökt Byron Bay och Coolangatta. Nu när jag har provat på att jobba, skaffat mig nya erfarenheter och kontraktet på rummet snart går ut så känner vi oss ganska så klara här i Brisbane. Jag har under tiden jag bott här haft många funderingar på hur jag vill fortsätta min resa. Ett alternativ är att igen ta mig neråt mot Gerringong då jag fått ett otroligt erbjudande om att bo hemma hos ett surfingproffs och surfa dagarna ut ett tag. Dock så känns det lite tråkigt att bege sig neråt redan nu när jag är halvvägs uppe på östkusten. Så om erbjudandet finns kvar så skulle kanske det alternativet vara något lite senare på resan när jag ändå ska neråt mot Melbourn osv. Andra alternativet är att fortsätta uppåt längs östkusten med slutdestination Cairns. Det tredje alternativet är att åka till Nya Zeeland över kanske tre veckors tid. Hur jag än gör så kommer det bli hur bra som helst, men nu är det faktiskt vädret som jag måste gå lite efter. Jag måste titta vad jag "tjänar" på att göra vädermässigt. Vill självklart besöka Nya Zeeland när det är varmt, och ju längre jag väntar med den resan dessto kallare kommer det att bli. 
 
Det är ungefär mina planer och funderingar kring min fortsatta resa. Jag har många saker kvar att checka av och är riktigt taggad på att börja resa, känna adrenalinkick, uppleva ännu mer och leva för dagen som en riktig backpacker. 
 
Vad jag gör, när jag gör allt, i vilken ordning osv, får jag ta reda på senare. Att leva som backpacker och inte veta exakt vad man ska göra är lite av poängen. Gillart starkt!!
 

@ The Caxton Hotel

 


19 december

Kom för någon timme sedan hem ifrån stan. Satan vad jag ogillar denna tropiska värme när man ska promenera eller bara vara ute i annat än bikini. 30 minuterna till stan och sen 30 minuterna hem från stan var döden kan jag lova. Jag som gillar värme, men usch på det!

Mötte upp Malin iallafall och vi tog oss en runda. Får dock inte shoppa så mycket vilket är svårt att motstå när allt är billigt och snyggt, men nu när jag lever i en väska så går det bara inte. Fick med mig en parfym och lite annat nödvändigt hem iallafall, happy! Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan möta upp Malin, Therese och Victor för julplanering, det är ju trots allt mindre en vecka kvar tills jul?! Ingen julkänsla här direkt trots att Victor och jag spelar julmusik ibland om kvällarna haha.. Men den 25 dec (Australensk julafton) ska det bli julkänsla!


V 14

Måndag. Ny vecka - nya möjligheter. Nu påbörjar jag vecka 14 här i Australien. Jag har hittills under min tid här i Australien besökt Sydney, Gerroa, Brisbane, Byron bay, Coolangatta och nu tillbaka i Brisbane. Såhär långt under den här resan har jag gjort så mycket otroliga saker. Först och främst kan vi ju börja med att jag vågade ta steget till att packa väskan, lämna tryggheten hemma och åka iväg - inte bara sisådär en eller två timmar bort utan till andra sidan jordklotet, jag har lärt känna väldigt många nya människor - både från Sverige men även från andra delar av världen, besökt så otroligt många roliga och spännande platser, bott på allt ifrån underbara till äckliga hostel, levt på snål budget, blivit hyresgäst dvs mitt första egna place, checkat av skydive på "att göra listan", skaffat jobb och jobbar nu utomlands vilket ger mig så många nya erfarenheter och meriter till senare och jag har lärt mig så mycket mer om mig själv, om allt där hemma som jag vanligtvis tar föregivet, lärt mig att klara mig på egna ben osv. Vissa saker har varit mindre roliga så som alla viktiga papper och viktiga saker man måste kunna/ta reda på och göra. Men att vara här och leva min dröm kommer jag aldrig att ångra. Jag är på sätt och vis faktiskt stolt över mig själv att jag vågade ta steget och följa mina drömmar. För allt det här, min vardag här nere, är mer än något jag kunna drömma om. Jag älskar verkligen det här livet.

Snart är det jul och sedan börjar ett nytt år. Jag har jobbat och levt här i Brisbane ett tag nu och i januari någon gång så ska jag antagligen fortsätta min resa. Vart jag ska, när jag ska lämna allt här så som jobbet, fina jobbvänner, brisbane i sig, huset vi bor i och ja, så har jag så mycket mer att se fram emot. Har så mycket saker kvar på "att göra listan". Att våga ta nya steg. Hur planerna ser ut just nu kan jag berätta imorgon! Godnatt på er alla. Ni är saknade där hemma!


Söndag

Sitter i soffan och tänkte fördriva tiden lite och då passar det bra med ett blogginlägg. Har mest sovit idag eftersom natten spenderades på jobbet, och sen väntade en liten bartenderkurs på jobbet! Så mycket mer har jag inte hunnit med en söndag som denna. Kul för er att veta, jorå! Men men , snart väntar nog dock en spontan utgång med några ifrån jobbet. 50 % på drinkarna lockar såå.... ja får se hur denna kväll slutar! Varför inte göra en tråkig söndag till något bra? The caxton hotel levererar.


v. 13

Hejsan bloggen. Ytterligare en vecka har gått. Det har inte varit lika varmt tyvärr. Börjar tappa färg, små panik redan.. Övervägde igår att köpa en brun utan sol, jag vet..skärpning nu!

Den här veckan har iallafall gått snabbt och har hunnit med en del! Förra helgen så fick Victor och jag spontanbesök utav en vän vi lärde känna på surfcamp veckan. Så han slaggade hos oss här i lägenheten några dagar. Kul med lite besök hehe. Jag jobbade dock fredag och lördag kväll, men söndagen passade vi på att visa honom utelivet här i Brisbane. Vi började kvällen på jobbet mitt nämligen the caxton, och tack vare det fick vi 50% på alla drinkar, inte illa. Så det var victor, victor, jag, tove och sara startade kvällen ihop. Victor, Tove och Sara tog en taxi till något uteställe medan jag stannade kvar med jobbarkompisarna. Vi drog till ett Casino i stan och där spenderade vi natten/ morgonen. Lyckad kväll! Dagen efter mådde vi alla som vi förtjänade. Men då var det ändå bara att pallra sig upp för jobb på eftermiddagen.

Annars så har vi gått på bio - Pitch perfect (rekomederas!), kvällsfika på något lyxigt chokladställe. Finns allt från alla sorters chokladdeserter till chockladpizza(!?), jobb, träning osv. Veckorna ser ganska så lika ut nu när vi "sparar pengar" och bor i det här huset. Så mer spännande saker kommer hända när jag beger mig på resande fot efter jul och nyår någon gång! Kan berätta lite mer om planerna senare, kanske i ett videoinlägg. Nu ska jag duscha och fixa lite innan Victor slutar jobba. Själv börjar jag jobbet 11 ikväll, kämpa kämpa!

 


Underbara dag


Igår spenderades dagen vid south bank (igen!) med Malin, Therese och Victor. Det går nästan inte att göra så mycket annat än att ligga vid vattnet och bara steka när det är så varmt här, riktigt skönt må jag säga! Känslan av att ligga i varm vit leen sand, bli riktigt varm, ta ett dopp och bara njuta av att det inte är en veckans semester eller två, utan såhär kommer dagarna se ut ett tag fram över! Paradiset eller vad? Så där hade vi det skönt kan jag lova.

Sen var det dags att börja bege sig mot stan. Ett litet kap gjorde man också, ett par svarta jeansshorts och en bikiniunderdel fick hänga med hem, för bara 150 spänn. Ibland är det allt billigt här ändå! Och kvällen fortsatte hem till Therese och Malin för lite sen adventsfika. Vi gjorde hemmagjord pizza som förövrigt blev riktigt god och sedan bjöds det på glögg och saffransbulle. Är så förvånad över att jag faktiskt mer än gillade fikan, herregud så gott det var och julkänslan!? Åh! Jag som aldrig gillar julen vanligtvis liksom! Go Sverige och julen ändå! Och sen blev det en del kortspel och massa prat.

Avslutade kvällen med ett skypesamtal med min Bästavän hemifrån Sverige också. Hur ska jag klara mig utan henne såhär länge.. Absolut världens bästa tjej.


Now - to the beach

Ett måste idag är ju stranden, herre. Svalka sig, ja tack!! Lider med er med -20 hemma! peace


TREDJE DECEMBER


Helgen över

Då var även denna helg över. Snabbt har det gått. Endast 39 dagar kvar på vår lease här i huset. Sen får vi se vad som händer och sker. Men tiden bara rinner iväg. Anyways, jobbade hela natten och tog mig en liten sovmorgon imorse och dagen ledde till några drinkar på the caxton - jobbet mitt, fish and chips och spontan bio. Så spenderade vi får första advent! Mer än en helt okej dag. Har även hunnit titta på julkalendern för i år. Satt i solen och tittade, ingen julkänsla där inte dock!

Imorgon väntar sol vid south bank, stan en snabbis och en 1 dags för sen adventsfika - gillas! Nu - dejta kudden!


Surround yourself only with people who are going to take you higher


Lördag

Då var snart även denna helg över. Är så sjukt taggad på en rejäl utgång, med mycket dricka, goa vänner, mycket dans på ett bra uteställe, men nix, jobb väntar även ikväll. Det enda som är nackdelen med att vara bartender är just det, tiderna. Men what to do!

Igår hade jag en sådan här dag då bara allt suger och går dåligt. Gick i motvind hela dagen kändes det som. Men väl när jobbet drog igång så kändes det bättre. Dock så fick vi strömavbrott i hela baren i cirka 40 minuter. Kolsvart och ingen musik, tog jag med mig oturen till jobbet eller? Men klockan var inte så mycket, så kvällen rullade på och bra drag blev det tillslut! Kan säga att dricksen jag drog hem igår var inte illa, happy! Till och med mina manager blev paffa, den ni!;)

Nu kockar vattnet, ska nämligen snart käka. Makaroner och ost står på schemat idag, är man backpacker och lat så är man!


RSS 2.0