South bank lagoon

Idag har dagen enbart handlat om att bättra på brännan, umgås och njuta av vår lediga dag. Och det gjorde jag på south bank lagoon tillsammans med två svenska vänner Malin och Victor.

Mot eftermiddagen köpte Victor och jag mat, streamade en film och fortsatte att njuta av dagen! Helt okej dag så att säga. Och det bra beskedet som kom på eftermiddagen gjorde min dag mer än bra!

När jag summerade min tid här i Australien såhär långt så glömde jag ju att berätta om en stor sak som vi gjorde i byron bay. Nämligen skydiving. Det kommer mer om det imorgon. Nu ska jag snart inta sängen. Godnatt på er

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3912439/images/2012/pic_50b60da3e087c31b050c5870.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3912439/images/2012/pic_50b60da5ddf2b36da600162d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3912439/images/2012/pic_50b60da5ddf2b36d9e001634.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3912439/images/2012/pic_50b60db6e087c31b0a77779e.jpg" class="image">


DREAM BIG

Lyckorus!!!! Är så lycklig. Fick nyligen bästa erbjudandet. Får se hur detta kommer bli. Dream big, ibland går det faktiskt vägen!


Start where you are

Godmorgon! Ligger fortfarande i sängen och försöker hålla ögonen öppna. Ett inlägg kanske gör mig lite mer pigg iallafall.

Idag är både Victor och jag lediga. Konstigt nog så lyckades vi passa in en dag denna vecka då vi slipper jobb. Planen är att gå till south bank lagoon, dvs en konstgjord strand här i närheten. Jobba lite på brännan så att säga. Nu skriker magen helt plötsligt så frukost kallar!

(South bank lagoon natt tid)


🍳

Igår nämnde jag någonting för Victor om att det ändå inte är tropisk värme som jag trodde det skulle var här nere. För vi är ju ändå i Australien tänkte jag. Idag tar jag tillbaka det kan jag lova. Legat i solen i cirka 1 timme och jag ordagrant steker. Det rinner om mig och det är så oroligt varmt. Tropisk värme så det heta duga. Jag ska väl inte klaga antar jag, men lite vind kan det väl ändå komma?
Jag skypade med mammsen och pappsen i förrgår om jag inte minns helt fel. Så det såg ut utanför fönstret i Eskilstuna var ju ingen höjdare alltså. Lider lite grann med er där hemma. Nej nu ska jag dricka upp vattenhinken, poängtera hinken, jag tog med mig ut, eller kanske hälla den över mig är en annan idé? #såjäklavarmt


SAKNAR


Nov. 25, 2012

Godmorgon! Ligger på balkongen och bara tar det lugnt, väntar på att Victor ska komma hem ifrån jobbet. Är redan nu lite smått rastlös efter att ha varit ensam några timmar. Jag har inte gjort någon nytta idag heller. Skippade svenska julmarknaden då jag kom hem 6 imorse ifrån jobbet. Kände för att sova istället för att med mitt dåliga lokalsinne försöka hitta till en marknad minst en timme bort. Så en promenad, film och avkoppling i solen fick bli min söndag. Nu tickar klockan, Victor vart är du, Snäll rumskompis man har som köper med sig mat hem dessutom!

Nu ska jag väl göra någon nytta istället. Kram på er där hemma!


LÖRDAG

Lördag igen då, gillar! Imorse fick vi samtal utav två tjejer som vi lärde känna på surfcamp i Sydney. Vi har haft lite kontakt då och då, men idag bestämde vi oss för att träffas! Vi mötte upp dom och gick till en mysig marknad i Davids park. Billiga grönsaker, frukter, live musik och sådant mysigt började vi dagen med. Sen blev det lite stek i solen innan träningen. En ingen speciell men skön lördag! Nu sitter jag på balkongen och tar det lugnt innan ett nattshift på jobbet väntar!

Måste även lägga till att jag är så jäkla avundsjuk på alla er där hemma som varit eller ska på Swedish house maffia!! Hade varit något jag inte velat missa, men men. Imorgon hålls det faktiskt en svensk julmaknad här i brisbane! Den ni! Får se om jag svänger förbi där eller inte, svenskt godis skulle inte sitta fel. Dock så hörde jag att en paradis ask kostar runt 200 lappen!? Får se hur det blir. Påtala om jul så är det dessutom 1 månad kvar tills julafton idag, woopwoop


23 NOVEMBER

Gud så tiden har gått fort. Nu har jag varit här i Aussie i mer än två månader?! Dags för ett inlägg kanske som sammanfattning av det mesta som har hänt under den här tiden då jag inte har uppdaterat. Räkna med ett långt inlägg, uppsatsen hejhej!
Resan började som sagt den 18 september. Vi började till och börja med att lära känna Sydney. Två hostel, barrundor, fester, operahuset, harbour bridge, botanical garden, bondi beach, manly osvosv. Två veckor och en hel del hade hunnits med. Då var det dags för surf camp. Vi lämnade sydney och åkte två timmar ner mot ett ställe som heter woollongong, och där skulle vi spendera fem dagar. Väl på plats så möts vi utav ett underbart gäng som ska ta hand om oss under dessa dagar. Denna vecka skulle handla om surfing, och det kan jag säga att den gjorde också. Dagarna såg i stort sätt ut så att vi vaknade på det underbara campet, käkade god frukost, tog på oss våra wetsuits och spenderade 4 timmar nere vid seven miles beach. Dessa fyra timmar bestod utav teknik och surfing. Under kvällarna visades det filmer och bilder ifrån dagen och sedan blev det några öl, kortspel och häng vid campet. Tack vare de otroligt duktiga coacherna så kan jag stolt säga att jag kan surfa. Det är verkligen "a dream come true" för mig. Med tåren i ögat så lämnade vi woollonong och de underbara människorna vi mött efter fem underbara dagar.
 
Då väntade pizza och öl på scubar för alla ifrån surfcampet och sedan väntade bussen på mig Linda, Ebba och Victor för att lämna sydney och bege oss vidare på nya äventyr, brisbane var nästa destination. Efter 16 jobbiga och osköna timmars bussresa så var vi äntligen framme i Queensland - Brisbane. Vi hade sedan innan bokat hostel och med höga förväntningar så kom vi äntligen fram, och vi blev inte det minsta besvikna. Vi möttes utav ett stort, fräsht hostel med pool, filmrum och en underbar utsikt över Brisbane. Efter två dagar på hostlet som bestod utav att njuta av tillvaron, det soliga vädret vid poolen så började det kännas dags för mig att hitta ett jobb. Jag gick längst kvarteret och kikade lite på olika barer, små butiker och liknande, och två dagar senare så får jag ett telefonsamtal ifrån en trevlig snubbe som vill att jag kommer jag provjobbar. Jag fick komma dit och provjobba två timmar på fredagen och redan dagen därpå bad de mig att komma och jobba mitt första riktiga shift. Så joråsåatte, bartender kan ni nu kalla mig!

Efter några helgnätters jobb och några vardagar i solen så började vi känna oss hemma i Brisbane. Någon vecka senare hittar även Vicor jobb, så planerna på att stanna i Brisbane började snart spikas. Linda och Ebba däremot bestämde sig istället för att leta efter något woofing ställe, dvs farmjobb där man jobbar för att få boende/mat. Innan Victors första shift och jobbet skulle börja dra igång på riktigt så bestämmer vi oss alla fyra för att ta en vecka tillsammans på en liten "semester" innan det var dags att skiljas åt. Så en liten roadtrip till Byron Bay väntade. Innan resan till Byron har man fått höra en hel del bra saker om det stället, och visst kan jag hålla med! Byron bay var utan att överdriva ett riktigt bra ställe, väldigt lugnt, trevligt med fin strand och underbara små gator. Linda och Ebba begav sig dit en dag tidigare än oss då jag var tvungen att jobba, så kom Victor och jag dit dagen därpå. Vi hade bokat ett hostel som låg cirka 100 meter ifrån havet, det tackade vi absolut inte nej till. Första dagen i Byron bay handlade om att lära känna staden lite och på kvällen vankades det alkohol för att även lära känna Byron bays uteliv, Kvällen startades på vårt hostel med ett gäng Nya zeeländare och sedan vidare. En riktigt bra första kväll.  De resterande fyra dagarna handlade om sol, bad, staden, light house, pizza & monopool kväll mm. Byron bay levererade! Därefter var det dags att säga hej då till våra kära vänner Ebba och Linda, för då väntade Coolangatta för min och Victors del innan jobbsäsongen för oss på riktigt skulle dra igång. En timmes bussresa uppåt i landet och ännu ett underbart ställe väntade på oss. Här kan man snacka grejjer då det gäller boende. Vi kommer dit utan några förväntningar och vad möts vi utav, jo ett 6 manna rum för att själva, eget badrum, ballkong, pool, havet några fotsteg utavför dörren och ett riktigt mysigt ställe! Är man backpacker så ligger inte klassen så högt upp vanligtvis, men visst tackade vi inte nej till detta! Dessa två dagar bestod utav surfing, bad och utvilning innan Brisbane och ett 30-share rome väntade på oss, så det var vi värda.
 
Väl på plats i Brisbane så väntade jobb samma natt för min del och sedan började vardagen utan all lyx igen. Vi skulle ni i cirka 2 veckor sova i ett 30-share rome som sagt. Av våran förvåning så var det inte lika illa som vi tänkt oss trots att receptionisten till och med varnade oss innan vi fick dörrnycklarna. En och en halv vecka senare så fick vi dock äta upp det vi nämnde om "inte så illa". Stanken utav sunkiga kläder, svättiga människor och instängt möttes vi utav varje gång dörren intill vårt rum öppnades, ingen jätte hit det där inte! Så under dessa två veckor gjorde vi det mesta för att hålla oss borta ifrån rummet. Förutom jobb så blev det många mysiga kvällar med några svenskar vi stötte på på hostlet, filmkvällar, gym-kort investerat dvs en del träningspass, bio x2 och häng vid poolen.
 
Då var det äntligen dags för att slänga ner allt man äger i ryggan, säga hej då till kära vänner och lämna hostlet för ett tag. Victor och jag har nu nämnligen flyttat in i en villa cirka 30 minuter gångavstånd bort i ett område som heter West End. Villan vi bor i delar vi nu med cirka 7 stycken andra. Victor och jag delar på ett eget rum men så delar alla i huset på kök, badrum, altan osv. Känslan av att äntligen få liiiite privatliv uppskattar vi enormt. 30 andra personer i samma rum till att ha ett eget rum bara Victor och jag, så himla skönt. Villan består utav en nedervåning och en övervåning. Vi bor på övervåningen och vårat rum är ganska litet, men räcker absolut och dessutom har en 15 meters balkong ifrån rummet. Så vi har det både bättre här och så är det mycket billigare, två flygor i en smäll! Planen är nu att stanna här i Brisbane tills mitten utav januari då våran lease på rummet går ut. Sedan får vi se vad som händer. Fram tills då handlar det om att leva snålt, jobba och spara pengar för att sedan resa vidare. Vart resan fortsätter då vet jag inte än, det visar sig.
 
Det var en sammanfattning på vad som hänt under denna tid här i australien tills vart jag är nu. Ska fortsätta blogga regelbundet nu (jag vet att jag sagt det förut), men ska försöka att hålla det uppe. Får en hel del frågor om vad jag gör, hur allt går, varför jag inte bloggar, hur jag gått till väga med resan och starten osv. Så att skriva här kanske kan vara något som intresserar er och även något jag kan titta tillbaka på. Imorgon kommer bilder upp som ett kollage, Godnatt sålänge!

RSS 2.0