Australia updates

22 Januari, det vill säga att jag har varit i Australien i mer än 4 månader nu. Tiden går så snabbt samtidigt som att det faktiskt börjar kännas att man varit iväg ett tag. Eftersom att jag återigen varit dålig på att uppdatera här på bloggen så får det här bli ett lite längre inlägg om vad som faktiskt har hänt hitills. Fått en del klagomål av vänner och familj så ja....
 
Jag har nu befunnit mig i Brisbane sedan Oktober. Får lite ångest att jag varit här så länge nu när jag tänker på det, men däremot så har jag rest runt emellan åt då jag varit ledig ifrån jobbet osv. Slutet av December och början av Januari handlade mesta dels om drinkar, caxton hotel, avfirande av workmate, jobb, utgångar och hängt med jobbet. Har kommit väldigt nära med många på jobbet vilket är otroligt roligt. Har fått många vänner ifrån andra delar av världen så som Irland, USA (Florida), Canada, Nya Zeeland, Australien och Brasilien. Trots att jag inte har rest så mycket hitills under min resa så är jag väldigt nöjd med att jag faktiskt har kommit in i en vardag här nere med jobb och spenderat tid med annat än svenskar. Även det här med språket, under en period kändes det som att jag pratade mer engelska än svenska haha. 
 
Den 4 januari packade jag väskan och efter jobbet hoppade på tåget mot Surfers Paradise. Väldigt spontant och det gillar jag. Träffade en vän ifrån Brasilien som jag umgicks med där nere. Vi gick bland annat och kikade på en kvälls marknad vid stranden, mötte upp några av hennes vänner, tog några drinkar och umgicks. Dagen där på spenderade jag på stranden innan tåget mot brisbane och jobb väntade. Hade inte några större förväntningar på Surfers Paradise då jag fått höra ganska mycket dåligt om stället. Många påstår att stället fick hela just "Surfers Paradise" för att locka dit folk, vilket dom lyckades med! Men nu kan jag checka av Surfers Paradise på checklistan iallafall! Åkte även dit någon vecka senare igen, men då stod surfing  på schemat. En kompis tog med mig till Burleigh Heads vilket är en strand 20 minuter ifrån Surfers Paradise. Vi vaknade tidigt, åt en snabb frukost, packade in surfingbrädorna i bilen och begav oss mot stranden och surfade. En ganska perfekt morgon.
 
Väl tillbaka i Brisbane efter Surfers trippen så var det meningen att jobb väntade. Dock så var det väldigt lugnt på jobbet så Karen och jag fick sluta jobba tidigt och bestämde oss för att ta någon drink istället. 2 timmar senare satt vi där med 3 uppdruckna drinkar och några shottar som vi blivit bjuda på och då mitt i all dans så faller Karen av en stol och slår i huvudet i en annan metall stol vid sidan om. Ingen av oss förstod någonting förän vi såg blodet rinna ner från hennes panna. En av vakterna som vi känner på jobbet får ta en titt och 10 minuter senare sitter vi i bilen påväg till sjukhuset. Så kvällen som egenligen skulle varit lugn spänderades istället på sjukhus. 5 timmar och 2 stygn senare fick vi lämna sjukhuset. Usch vilken kväll. Är glad över att Karen mår bra och idag ser hennes panna riktigt bra ut! 
 
Den 10 januari packade jag och Victor ner våra liv igen i våra väskor efter att ha bott i huset i lite mer än 1,5 månad. Det var riktigt skönt att slippa bo på hostel för ett tag. Små saker som att slippa dela dusch och toalett med mer än 30 andra, få lite privatliv, eget kök och kylskåp osv. Men nu är det hostel som gäller igen. Vi flyttade tillbaka till hostlet vi bodde på tidigare och en vecka senare så var det dags för mig och Victor att säga hejdå för ett tag. Han ska resa uppåt längs östkusten och uppleva lite medan jag stannar kvar i Brisbane sålänge. Dock så möts vi upp på Sydneys airport 2 veckor och 5 dagar senare (5 feb) för att bege oss mot nya äventyr - Road trip i New Zealand. Vi har bokat en campervan som vi ska bo i. Vi kommer ha ett litet camping kök och två sängar där bak i vanen. Vi börjar uppe i Auckland och avslutar nere i Christchurch. Ska bli riktigt kul!
 
Nu var det 6 dagar sedan Victor lämnade Brisbane och jag har varit ensam. Det är en riktig utmaning för mig att behöva klara mig på egen hand. Dock så har det gått bra hittills trots att jag är så sällskapssjuk. Under dessa dagar har jag hängt vid poolen, träffat roligt folk på hostlet, jobbat, parkhäng och vin med vänner, mexican fiesta osv. Haft en del att göra iallafall. 
 
Imorse var det även dags att säga hejdå till Karen som jag kommit väldigt nära här i Brisbane. My irish girl. Dock så kommer vi ses igen, så det här var väl mer ett "vi ses-hejdå!". Ändå är det tråkigt att behöva lämna folk som man kommit så nära.
 
Just nu sitter jag på biblioteket och tar det lugnt. Är just för tillfället väldigt väldigt trött på att bo i 30-share rummet som jag för tillfället bor i. Jag delar alltså ett rum med 29 andra personer. No privacy här inte. Det finns ingen ac i rummet heller så vi får klara oss på 5 fläktar som knappt hjälper. 2 veckor kvar Ida, kämpa! Nu börjar jag bli hungrig så ska väl bege mig tillbaka till hostlet. Ikväll väntar jobb iallafall! (bilder kommer upp senare)
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja tänk va tiden går fort, kom ihåg att fota mycket. Tänk på att vi här hemma vill se foton sen på både vänner och ställen som du besöker, hostels bilen ni ska åka och så vidare. Allt det som är så vardagligt för dig känns bara så främmande här hemma i Sverige. Puss puss

2013-01-22 @ 07:20:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0