DAG 2

 

Dag 2.
Torsdag idag. Första natten i bilen har vi nu checkat av på listan. Riktigt mysigt. Vi parkerade bilen på en parkering igår kväll så utsikten var kanske inte det roligaste, men men! Dagen började med en snabb frukost på mc Donalds och vidare tillbaka mot rental car saken där lite smått behövdes fixas, eller vad vi trodde iallafall. Spisen fungerade inte igår nämligen, så kall ravioli i burk bjöds det på. Så imorse när vi var tillbaka för att klaga lite och få hjälp så fungerade spisen såklart. Vi hade missat att trycka in en sak för att elden skulle hoppa igång, bra jobbat! Efter det pinsamma besöket drog vi oss iväg bort ifrån Auckland. Nästa mål var Coromandel som ligger öster om Auckland. Victor fick hålla kameran, kartan samt fixa gps:en medan jag satte mig bakom ratten. 2,5 timmar var resan beräknad ungefär.

Nästan väl framme i Coromandel vek vi av mot ett område lite utanför för att komma mot stränderna istället för staden. Vi började vid Cathedral cove som var ett helt oroligt vackert ställe. En jätte fin grotta man kunde gå igenom, fina enorma stenar i vattnet ifrån berg som gått sönder och underbar strand och utsikt. 10 poäng helt klart. Efter ett antal foton och "ojj jäklar vad fint"-kommentarer så begav vi oss tillbaka till bilen och fortsatte mot Hahei beach där vi lagade till lite mat och laddade kameran osv. Fint ställe det också men vi la inte ner lika mycket tid där. Och sedan fortsatte faktiskt vi mot ytterligare en strand som vi hört bra om, hot water beach. Man ska kunna gräva sin egna lilla "pool", eller pöl kanske man ska kalla det, i sanden dock så provade vi aldrig det Den stranden var inte lika vacker som den första klockrena stranden i Cathedral cove dock, den var trots allt svårt att bräcka.

Kvällen började komma och vi bestämde oss för att köra lite nedåt söder ut i landet för att förkorta bilresan imorgon litegrann. Och där kom chocken, bensinmätaren var något under hälften redan. Efter några ytterligare mil hittade vi tillslut en bensinstation som denna gång var öppen. Vi insåg nyligen att hela bilresan idag slutade med cirka 25-30 mil, helt okej!

Nu ligger vi trötta och nöjda efter dagens äventyr i bilen och tittar upp mot stjärnhimlen. Vi övernattar en bit ifrån wahai beach och hoppas på att ingen kommer och knackar på rutan inatt och ber oss flytta bilen och rulla vidare. Behöver lite sömn för att orka med morgondagens äventyr!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0